Vraag 1) Wat is je functie/rol bij Breugem en wat heb je hiervoor gedaan? (werk, studie..)

Ernst: 'Ik ben mijn werkende leven begonnen als koerier in Haarlem, hier bracht ik op een brommer spareribs rond. Na mijn studie ben ik gaan werken op de Bloemenveiling in Aalsmeer, voor Ranzijn tuincentrums. Ik was verantwoordelijk voor al het groen dat werd ingekocht op de veiling en verkocht werd in 8 grote tuincentrums. Eind 2007 heb ik ontslag genomen bij Ranzijn en ben ik als freelancer gestart onder de naam Tconsult (T(jaden)consult). Ik adviseerde bedrijven bij het opzetten en onderhouden van emballage administraties. Emballage zijn pallets, kratten en karren welke gebruikt worden om efficiënt goederen van het ene naar het andere bedrijf te brengen. De emballage is een noodzakelijk goed, maar er is vaak niet veel aandacht voor. Er zit wel heel veel geld in!

In 2010 is Tconsult een B.V. geworden en zijn er 3 logistieke app’s ontwikkeld. Scangaroo voor het scannen van vrachtbrieven in vrachtauto’s, Print Panther voor het printen van vrachtbrieven en TellApe voor registratie en administratie van emballage. Inmiddels werken er dagelijks 1000-den gebruikers met deze oplossingen. Anno 2023 ben ik nog steeds actief in logistiek, met consultancy, ontwikkeling van software en verkoop van hardware...'

Ik ben eigenaar van:

· Tconsult (consultancy maar ook Scangaroo en Print Panther)
· TellApe (emballage app en administratief portal)
· Breugem bier

Verder ontwikkelde ik apps die worden gebruikt in de logistieke sector, door producenten, handelaren, groothandels, exporteurs en transportbedrijven.

Ook ben ik consultant voor bedrijven die te maken hebben met de logistieke sector met emballage. Sectoren, transportsector, brood, vlees, vis, zuivel, groente en fruit, sierteelt (bloemen en planten)

Vraag 2) Wat is je levensfilosofie.. levensinstelling..?
Ernst: Ik vind het leuk om mensen in hun kracht te zetten en te stimuleren hun doelen te bereiken. Als je maar wilt, is alles mogelijk! En niet te vergeten, ‘Keep IT Simple’!

Vraag 3) Hoe woon je? (en waar, als je dat teminste wil vertellenl😏)
Ernst: Ja, we wonen in de Rivierenbuurt en kijken uit op de Parade. De kinderen slapen nu met zijn 3-en op één kamer. Tijd om buiten de stad te gaan wonen. Dit gaan we doen in de zomer in Oegstgeest! We hebben daarnaast een 'Hut', een spannende avontuurlijke plek waar de kinderen zich kunnen uitleven! 🤩 Onze 'Hut' staat in Vinkeveen, aan de Vinkeveensplassen. Het is een stacaravan uit de jaren 80. Mooi, omdat hij zo lelijk is 😊.

Vraag 4) Wat zijn je hobby's?
Ernst: Ik sport veel! Sporten die ik doe zijn hockey, hardlopen, wielrennen, zeilen, schaatsen, skien, golfen, en roeien op hoog niveau gedaan tijdens studententijd.

Vraag 5) Maakt Breugem jou wereld groter en op wat voor manier?
Ernst: Breugem maakt mijn wereld groter, we gaan met Breugem nu echt een mooie reis maken, zowel op commercieel vlak (verdubbelen omzet jaar op jaar) als op sociaal vlak groeien naar 100 werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in 2025!

Geschreven door: Jeroen Tacx
Volg Jeroen ook op Instagram